SPOLUPRÁCE SE STUDENTY VŠB

Společnost ČEMAT nabídla spolupráci studentům Vysoké Školy Báňské - Technické univerzity Ostrava (VSB-TU), která v úvodu jara 2013 započala praxí studentů v rámci projektu Safety - AGENT. Celkem 3 studenti využili této nabídky. Jejím prostřednictvím si rozšiřují odborné znalosti a získávají praktické zkušenosti z reálného prostředí a okolí firmy ČEMAT. Jedná se o studenty bakalářských programů a prvního ročníku magisterského studia. Cílem projektu Safety - AGENT je vytvoření partnerství mezi akademickou, výzkumnou a aplikační sférou. V dubnu byla studentce katedry bezpečnostního managementu VŠB-TU v rámci konkrétní spolupráce  umožněna odborná exkurze do firmy EUROPRINT a.s., společnosti zabývající se polygrafickou činností. Tato společnost měla v lednu 2013 integrovaných 5 ISO norem podporující bezpečnostní a environmentální politiku firmy. Na úvod exkurze se studentka seznámila se základními bezpečnostními  předpisy určenými  pro návštěvníky firmy a dozvěděla se základní informace o aktivitách EUROPRINTU a.s. a o výrobní náplni společnosti. Následně měla možnost vidět technickou kontrolu přídavných zařízení, určených pro manipulaci s papírovými rolemi, z nichž jedno zařízení  si jedna z největších tiskáren v České republice dlouhodobě pronajímá od firmy ČEMAT. Poté proběhla samotná exkurze v provoze areálu. Na ploše 5000 m2 měla možnost seznámit se s jednotlivými zónami výrobní haly včetně plně robotické sekce nebo tiskařských rotačních strojů či knihařských linek. V průběhu exkurze, bylo studentce zodpovězeno několik otázek týkající se bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, které napomohou k vypracování práce s tímto tématem a zvýší její znalosti z praxe.

Obrázek: Fotografie z tiskové haly EUROPRINT a.s.. Zleva Veronika Brázdilová, marketingová manažerka firmy ČEMAT, zprava Gabriela Hercíková, studentka Vysoké Školy Báňské. Zdroj: ČEMAT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZNÁTE VŠECHNY NAŠE SLUŽBY?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZÁSTUPCE FIRMY ZVOLEN DO RADY BEZPEČNOSTNĚ TECHNOL. KLASTRU

Manažerka školícího centra ČEMAT Mgr. Ivana Seberová, byla zvolena do výkonné rady Bezpečnostně technologického klastru jako zástupkyně firmy. Jmenování proběhlo během zasedání výkonné rady klastru konané 14. května 2013 v Ostravě. Společně s Ivanou Seberovou byli jmenováni také noví členové výkonné rady a dozorčí rady klastru. Občanské sdružení BTKlastr se zaměřuje na koordinaci a posilování spolupráce technologického výzkumu soustředěného do Moravskoslezského kraje a navazuje také na poslání a činnosti České technologické platformy bezpečnosti průmyslu (CZ-TPIS). Úkolem sedmičlenné výkonné rady je realizovat poslání a cíle klastru. Jedná se především o přilákání nových příležitostí do Moravskoslezského regionu a podporu a realizaci vědecko-technických záměrů v oblasti bezpečnosti průmyslu.