UVODNÍK

Vážení obchodní partneři,


vítáme Vás na stránkách naší společnosti. Přinášíme Vám nový formát firemního newsletteru čtvrtletník Č-MAG, dnes s tématickým zaměřením „Přídavná zařízení pro manipulační techniku“. V novém, svěžím provedení a pod novým názvem, Vám nulté číslo poskytne řadu zajímavých aktualit z oblasti manipulační a stavební techniky, představí odborné rubriky a nechybí ani pozvánka ke společnému setkání.


Doufáme, že si náš e-zine v moderním kabátu s pravidelnými rubrikami oblíbíte a shledáte jej užitečným jako zdroj informací, které Vás zajímají, nejen o našich aktivitách. Již dnes pro Vás připravujeme letní, podzimní a zimní číslo roku 2012.


Přejeme Vám příjemné čtení a těšíme se na případné ohlasy!

kolektiv společnosti ČEMAT

EDITORIAL

Vážení obchodní partneři,

 

vítám Vás na stránkách našeho firemního magazínu, který v minulých týdnech prošel obsahovou a grafickou revizí. Rád bych Vás v tomto úvodním čísle seznámil s naším hodnocením minulého roku a poskytl Vám náš - obchodně dynamický - pohled na rok letošní.

 

Loňský rok hodnotíme velmi dobře s pozitivním výsledkem, kdy se nám podařilo udržet si tržní podíl a v jistých úrovních navýšit naše obchodní aktivity především díky spolupráci s našimi klíčovými zákazníky, kterých si velice vážíme. Za úspěch můžeme konkrétně deklarovat zavedení nové, prémiové značky z řad superelastických pneumatik pro vysokozdvižné vozíky SOLIDEAL XTREME, kterou Vám v ČR nabízíme od září loňského roku a na kterou získáváme excelentní reference. V loňském roce se nám dále podařilo získat v pořadí další výhradní zastoupení světového výrobce pneumatik skupiny ATG – ALLIANCE TIRE GROUP. Konkrétně se jedná o značku GALAXY, čímž jsme pro naše zákazníky získali alternativní produkt v oblasti obutí stavebních strojů a dále, navíc tímto krokem, doplnili nabídku o pneumatiky pro zemědělské stroje. O tomto produktově velmi zajímavém zastoupení se dočtete více na dalších stránkách magazínu.

 

Významným krokem společnosti bylo v neposlední řadě výrazné navýšení kusů přídavných zařízení určených k pronájmu, stejně tak použitých přídavných zařízení určených k „second hand“ prodeji společně s vybudováním plně vybaveného servisního zázemí v Praze, včetně pořízení servisního vozidla.

I v letošním roce budeme nadále prohlubovat spolupráci se stávajícími zákazníky, a zřejmě již v blízké době budeme schopni nabídnout našim zákazníkům velice zajímavé produkty dalších světoznámých dodavatelů, opět v exkluzivním zastoupení pro český a slovenský trh. Naše vize „Vy zvedáte náklad, my váš komfort“ je podložena detailním obchodním plánem a můžeme říci, že letošní rok bude / je rokem obchodních „INOVACÍ“.

 

Závěrem bych Vám rád poděkoval za vaši náklonnost a popřál Vám úspěšný probíhající rok 2012.

 

V případě vašich dotazů mě můžete kontaktovat na emailu: cerny@cemat.cz

Přeji Vám příjemné čtení dalších stránek magazínu Č-MAG.

 

Kamil ČERNÝ,

jednatel společnosti

AKTUALITY

TÉMATICKÉ ZAMĚŘENÍ: STAVEBNÍ PNEU - GUMOVÉ PÁSY - PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ

 

KVALITA NEJLEPŠÍ ŠÍPOVÉ DIAGONÁLNÍ PNEU SVĚTA

Počátkem roku 2011 jsme začali zastupovat značku GALAXY koncernu ATG-ALLIANCE TIRE GROUP. V prvním roce jsme se soustředili na propagaci pneumatik Galaxy Hulk L5®, určených pro smykem řízené nakladače, které se staly v ČR velmi populární a získaly své místo na trhu.

Nyní se s Vámi rádi podělíme o specifika vysoké kvality dle testů nejlepší diagonální pneumatiky s šípovým dezénem pro smykem řízené nakladače na světě, pneumatiky Galaxy Beefy Baby®. Nejznámější a nejpopulárnější SKS pneumatika z řad GALAXY je v porovnání s ostatními SKS pneu s R-4 šípovým dezénem nejuniverzálnější a především nejodolnější. Vícero srovnávacími testy a mnohaletými zkušenostmi se potvrdilo, že v poměru cena/výkon se v dané třídě jedná o NEJLEPŠÍ PNEUMATIKU SVĚTA.

Mezi špičkové přednosti patří prémiová odolná směs, propracovaný dezén, masivní ochrana bočnice a hrany ráfku. Pneumatiky jsou odebírány největšími světovými výrobci, jakými je BOBCAT, CASE, CATERPILLAR, JOHN DEERE, KOMATSU či NEW HOLLAND a další. Při nezávislém srovnávacím testu pneu Galaxy Beefy Baby® vydržely téměř 2x déle než jejich nejbližší konkurent! Kontaktní informace pro možné objednání najdete na www.cemat.cz.

 

 

SVĚTOVÝ LEADER V PÁSECH V NAŠEM PORTFOLIU

Rádi bychom Vám prostřednictvím této zprávy oznámili, že díky integraci firem SOLIDEAL a CAMOPLAST se Vám, našim zákazníkům, otevřely dveře k dodávkám prémiových ZEMĚDĚLSKÝCH PRYŽOVÝCH PÁSŮ. Naše společnost dodává tyto světově nejkvalitnější a neprodávanější pásy v konkurenceschopných cenách. Produktový tým společnosti je Vám schopen poskytnout poradenské služby a pomoc s výběrem správného typu pásu již pro konkrétní stroj a konkrétní aplikaci.

 

Více informací o výrobci:

Divize CAMOPLAST se specializuje na výrobu pryžových pásů již od roku 1958. Pomocí masivních investic do výzkumu a vývoje společnost vybudovala největší výzkumný tým na pryžové pásy na světě. Během obchodní historie společnosti bylo prodáno více než 10.000.000 pásů.

DURABUILT pásy, v typech 5500 / 3500 / 2500, přináší zákazníkovi výjimečnou odolnost a výkon díky prémiové kvalitě pryže a ocele, precizního zpracování a přísné kontroly výroby. Pouze tento typ pásů byl používán při výrobě traktorů CHALLENGER od dob své existence.

 

Garance:

Skupina vyrábí své pásy v USA (Iowa, Kansas a New York) a ať si vyberete jakýkoli pás značky CAMOPLAST – získáte dlouhou životnost, nenáročnou údržbu, vysokou odolnost a skvělou trakci. Pro ověření dostupnosti a rychlosti termínu dodání kontaktujte naše obchodní oddělení.

 

 

BOLZONI-AURAMO POJÍ SVÉ SÍLY

Výrobci přídavných zařízení společnosti BOLZONI-AURAMO a MEYER pojí své síly ve Španělsku. V dubnu letošního roku skupiny oznámily spojení značek formou sdíleného skladu, nově vybudovaného poblíž Barcelony.

Díky výhradnímu zastoupení značky BOLZONI-AURAMO, podpořenou vzájemnou dlouholetou spolupráci Vám bude moci nadále nabízet rozsáhlé portfolio vysoce kvalitních přídavných zařízení. Mezi ty nejrozšířenější typy i letos patří boční posuvy, pozicionéry vidlic, otočné nosiče vidlic a svěrací čelisti na balíky. Speciálně pro nové čtenáře uvádíme, že na dodané zařízení poskytujeme 12 měsíční záruku či 2000 Mth. a navíc dokážeme na přání zákazníka zajistit prodlouženou záruku.

ROZHOVOR

Produktový manažer, Bc. Tomáš Gabrhel, dynamický a cílevědomý odborník společnosti ČEMAT, poskytl rozhovor časopisu SYSTÉMY LOGISTIKY a my jsme se ho zeptali na pár doplňujících otázek týkající se segmentu „Přídavná zařízení pro vysokozdvižné vozíky“.

 

1. Jak jsou pronájmy přídavných zařízení na vysokozdvižné vozíky v dnešní době oblíbené?

Dnes je pronájem přídavných zařízení velmi oblíbenou službou a pevně věřím, že tato tato trendová křivka poroste i nadále. Zákazníci, kteří přídavná zařízení nevytíží na 100%, volí čím dál častěji možnost zapůjčení, díky které spoří své pracně vydělané peníze tím, že od nás mají zařízení pouze na dobu, na kterou jej skutečně potřebují. Zákazníci oceňují možnost zavezení zkompletovaného zařízení přímo na dané místo dle požadavků a specifik. S montáží a obsluhou samozřejmě také pomáháme a o správný chod a instruktáž se stará tým našich zkušených mechaniků.

 

2. Jaké jsou servisní možnosti repasovaných přídavných zařízení u firmy ČEMAT?

Servisní možnosti jsou velmi rozsáhlé, skoro bych řekl neomezené. Servisní vozidla společnosti, jak v Bohumíně tak v Praze, jsou denně připraveny k mimořádným výjezdům, avšak naší snahou je těmto událostem předcházet. Možná se ptáte, jak to děláme? Odpovědí je, že na požádání našeho klienta navštívíme a provedeme garanční prohlídku, při které zařízení důkladně ošetříme a následně doporučíme údržbu a kroky, jak zařízení správně a efektivně využívat. Spousta klientů si vychvaluje naši službu „Renovace“, která spočívá v tom, že ze staršího a již opotřebovaného pomocníka uděláme zase svěžího a výkonného sportovce s garancí záruky kvality a novou záruční lhůtou.

 

3. Právě probíhá vaše akce „Šrotovné“, mohu se zeptat, čím je pro Vás výkup již vyřazených přídavných zařízení tak zajímavý?

Víte, nerad bych prozrazoval strategii společnosti, ale poptávka po pronájmech přídavných zařízení, jak jsem zmínil rok od roku roste. Z výkupů akce „Šrotovné“ naši mechanici vrací těmto vysloužilým starcům život a staví z nich zařízení zrepasovaná, která pak následně plní službu pronájmu a také vykrývají ojedinělé delší dodací termíny nově objednaných přídavných zařízení. V nemalé úloze slouží jako nástroje při školeních obsluh manipulace.

 

4. Přídavná zařízení se vyrábějí i na zakázku, jaké jsou vaše ochodní poznatky s těmito specifickými požadavky?

I my jsme schopni navrhnout přídavné zařízení na míru, jak zákazník a očekávaná efektivita manipulace vyžaduje. V tomto případě se jedná o zařízení nová. Pokud však zákazník potřebuje provést změnu v manipulaci na starším přídavném zařízení, tým našich mechaniků si umí skvěle poradit i s tímto úkolem.

AKČNÍ NABÍDKA

Seznamte se s naší akční nabídkou! ČEMAT odkupuje použitá přídavná zařízení, která například i Vy již déle nepotřebujete. Zakoupili jste před časem boční posuv, čelisti na balíky, polohovač nosných vidlic, otoč nebo jiné hydraulické či mechanické přídavné zařízení na vysokozdvižný vozík a už je dále nepotřebujete? Zavolejte nám! Dopravu zabezpečíme a nabídneme Vám nejlepší cenu na trhu!

VOLEJTE: +420 605 200 218 PIŠTE: CEMAT@CEMAT.CZ

Při objednávce nového přídavného zařízení Vám v rámci odkoupení starého poskytneme velmi zajímavou slevu - AKCE ŠROTOVNÉ!

 

CEMAT_AKCE SROTOVNE.pdf (415,8 kB)

ZAJÍMAVOSTI

Prémiová značka SOLIDEAL, kterou výhradně zastupujeme v ČR, v návaznosti své oznámené integrace působí pod nově vzniklou skupinou označenou Camoplast Solideal Inc. Tato akvizice byla realizovaná v roce 2010 a vytvořila silnější obchodní platformu, nabízející prémiové značky CAMOPLAST a SOLIDEAL. Skupina od transakce očekává posílení synergií v aktivitách spojených s nákupem, výrobou, logistických činnostech včetně aktivit do výzkumu a vývoje. Naše společnost Vám díky zastoupení značky SOLIDEAL nabízí široký sortiment pneumatik, ráfků, obručí pro vysokozdvižné voziky a také pryžové pásy pro stavební a zemědělské stroje.

 

V dubnu jsme se zúčastnili mezinárodního veletrhu INTERMAT 2012 - 9. Mezinárodní veletrh stavebních strojů a strojů pro výrobu a úpravu stavebních materiálů. Ve zmíněné expozici byly vystavované stroje TEREX v pneu obutí značky MAGNA TYRES, společnosti MAGNA TYRES GROUP, kterou v ČR také výhradně zastupujeme. Dodáváme, že v sortimentu této značky nabízíme all-streel radiální pneumatiky pro těžké provozy - PRÉMIOVÉ ŘADY S 5LETOU ZÁRUKOU!

ZVEME VÁS

Vážení obchodní přátelé,

tímto Vás srdečně zveme na velethr EXPO MOKRÁ 2012 - 9. mezinárodní demonstrační veletrh strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví, který probíhá od úterý 5. 6 do čtvrtku 7. 6. 2012 v kamenolomu Mokrá u Brna.

Svou účast prosím, nahlašete při vstupu do areálu nebo volejte zástupce naší společnosti pana Martina Křístka, který je přímo na místě. / tel.: +420 603 577 549.

Srdečně zveme k návštěvě naší expozice ČEMAT!